En hostalería, un negoci no està complet si no l’acompanya un excel.lent servei tècnic que resolgui inmediatament les incidències que puguin sorgir.

Al món de l’hostelería, el primer és el client. Un problema tècnic no pot alterar el bon funcionament del negoci. És per això que a Alcar Facility Services disposem d’una xarxa de tècnics que atenen les incidències de manera ràpida i professsional, formant, quan s’escau al personal de manteniment propi en la resolució de petits problemes.

Estem especialitzats també en Plans de Manteniment Preventiu i correctiu, proporcionant al client la seguretat que les instal.lacions de cuina compleixen normativa sanitària. Tant en preventius com en correctius, som coneguts per facilitar l’adquisició de qualsevol mena de recanvi a preus molt competitius.

Call center 24/365


Gestió d'avaries i incidències


Gestió de recanvis


Auditories d'instal.lacions


Inventari d'equipaments


Plans de manteniment

(preventiu, correctiu, normatiu i conductiu)

Fruit de la relació amb la nostra àmplia cartera de clients, tenim molta experiència en sectors crítics con Hospitals, Laboratoris Farmacèutics, Sales de Housing, Col.legis, Residències Geriàtriques, plataformes d’alimentació, etc. Tots ells ens han portat a desenvolupar productes específics en gestió de manteniment i solució d’incidències:

GTT (Gestió Tècnica Tutelar): Més enllà de fer una revisió periòdica, previamente farem una auditoría del conjunt de la seva maquinària y dissenyarem un pla personalitzat que permeti determinar els punts crítics de la instal.lació, solucionar-los i dissenyar un pla específic d’intervencions amb l’objectiu de minimitzar al màxim les avaríes no previstes.

GTI (Gestió Tècnica Inmediata): Davant la necessitat d’intervenir de manera urgent, un telèfon d’urgències 24 hores i la nostra experiència estaran sempre a disposició del seu negoci a fi de resoldre la incidència i que la seva activitat no es vegi alterada.